zoeken naar banden
Breedte
Hoogte
Diameter
Zoek banden

Speciale dagaanbieding

Goodride SW608 205/55 R16 91H
€ 85,12

Super eenvoudig bestellen

Icons-a

Selecteer Maat

Icons-b

Kies band

Icons-c

BestellenWaarom zomerbanden en hoe kies je de beste band?

Zomerbanden zijn speciale banden voor je auto of motor die je gebruikt bij temperaturen boven de 7 graden. De samenstelling van het rubber van een zomerband is zodanig dat de band boven deze temperatuur het beste contact met de weg geeft. Dat betekent in Nederland dat je ongeveer tussen maart en oktober op zomerbanden kunt rijden. Nieuwe zomerbanden hebben een profieldiepte van ongeveer 8 mm. Als je banden geen indicator hebben, dan meet je met een profielmeter je zelf snel de diepte van het profiel. Als de profieldiepte minder dan 1,6 mm is, dan is het voor de veiligheid en grip beter om je zomerbanden te vervangen. Zit er nog genoeg profiel op, dan kun je de banden er weer op laten monteren.

Zomerbanden zijn anders dan winterbanden. Het profiel van een zomerband is meer geschikt voor droge wegen, terwijl een winterband profiel heeft wat op natte wegen het water goed afvoert. Daarom heb je met een winterband meer grip op natte en besneeuwde wegen. Winterbanden voeren grote hoeveelheden neerslag ook sneller af. Daarnaast wordt het rubber van een zomerband bij lage temperaturen stugger waardoor je grip op de weg in de winter vermindert. Winterbanden zijn gemaakt van rubber dat zachter blijft bij lage temperaturen waardoor de grip op de weg 's winters beter is.

Het verschil tussen winterbanden en zomerbanden

Als je zomerbanden gaat bestellen op www.velgen-direct.nl zul je merken dat er tussen de banden van de diverse merken verschillen zijn. Zo zijn er zomerbanden die bijvoorbeeld een verbeterde waterafvoer hebben in vergelijking met de doorsnee zomerband. Andere banden remmen beter of hebben een laag brandstofverbruik zodat je economisch kunt rijden. Het hardere rubber van een zomerband zorgt vaak ook voor een lagere rolweerstand en een lager afrolgeluid. Dat maakt deze banden zuiniger en stiller dan een winterband.

Nieuwe zomerbanden nodig? Bestel ze online!

Als bij jou de bandenwissel er weer aan komt en je hebt nieuwe zomerbanden nodig voor je auto, bestel ze dan eenvoudig online in onze shop. Met de bandenmaat die je op de zijkant van je autoband vindt, bestel je in een handomdraai je nieuwe banden. Wij hebben in ons assortiment banden van veel verschillende merken, zowel bekend als minder bekend. Als je je autogegevens invult, dan laten wij je meteen een lijst zien met alle banden die passen op je auto. Sorteer op merk of prijs om zo de banden te zien die passen bij je voorkeur en bij je budget.

Onze banden zijn prima geprijsd en je bestelt ze heel gemakkelijk waar en wanneer je maar wilt. Vanaf 2 banden bezorgen wij bovendien je bestelling gratis aan huis of rechtstreeks bij een montagepunt. Daar kun je terecht voor de montage en demontage van je autobanden. Dankzij ons uitgebreide netwerk zit er altijd wel een montagepunt bij jou in de buurt. Bovendien hoef je zo niet te slepen met je banden. Rijd gewoon met je auto naar de garage en neem deze na je bandenwissel weer mee terug.