zoeken naar banden
Breedte
Hoogte
Diameter
Zoek banden

Speciale dagaanbieding

Goodride ZuperSnow Z-507 205/55 R16 91V
€ 52,60

Super eenvoudig bestellen

Icons-a

Selecteer Maat

Icons-b

Kies band

Icons-c

BestellenWelke autobanden bestel jij voor je auto?

Autobanden zijn tegenwoordig in veel soorten en maten verkrijgbaar. Denk alleen al aan zomerbanden, winterbanden en seizoensbanden waarmee je in elk seizoen perfect grip op de weg houdt onder alle weersomstandigheden. Bandenmerken bedenken steeds nieuwe technologieën, en rubbermengsels waardoor het aanbod nog uitgebreider en gevarieerder wordt. Hierbij worden vaak technologieën uit de racesport of formule 1 gebruikt. Om je een beetje op weg te helpen zetten we hier de belangrijkste aspecten van autobanden op een rij. Zo weet je waar je op moet letten als je je nieuwe autobanden online gaat bestellen.

Hoe kun je de bandenmaat bepalen?

De bandenmaat is één van de belangrijkste getallen die je nodig hebt als je nieuwe banden wilt bestellen. De bandenmaat is iets anders dan de velgmaat. In de bandenmaat wordt de velgmaat eigenlijk altijd vermeld (bv. R17 voor 17 inch velgen). Maar de bandenmaat is het belangrijkste als je nieuwe autobanden gaat bestellen. In de bandenmaat staan de hoogte, breedte, velgmaat, draagvermogen en snelheidsindex van de band vermeld. Deze maat kun je vinden in het onderhoudsboekje van je auto of gewoon op de zijkant van je huidige banden. Met deze bandenmaat kun je met de zoekfunctie van www.velgen-direct.nl snel de juiste banden voor je auto vinden.

Wat zegt het bandenprofiel eigenlijk?

Het profiel op een band zegt iets over de eigenschappen van die band. Het bandenprofiel is meestal aangepast aan het gebruiksdoel van de band. Zo hebben winterbanden en zomerbanden verschillende profielen. Het profiel van de winterband is bedoeld om grip te geven op sneeuw en ijs, terwijl het profiel van de zomerband juist meer geschikt is voor droge wegen waar af en toe een bui op valt. Het profiel van seizoensbanden is juist een mix van zomer- en winterprofielen. Het profiel kan een band ook economischer of stiller maken door bijvoorbeeld een lage rolweerstand. In onze webshop hebben we de meeste banden al gesorteerd naar gebruiksdoel met het bijbehorend profiel. Zo zie je snel of de gekozen band iets voor jouw auto is.

Met runflat banden kom je nog thuis na een lekke band

De term 'runflat' wordt gebruikt voor banden die verstevigde zijkanten hebben zodat je bij een lekke band nog een stuk kunt rijden met deze banden. Dat is handig om zo bij de dichtstbijzijnde garage te kunnen komen. Zo hoef je niet met bandenpech aan de kant van de weg te gaan staan, maar kun je gewoon in een rustig tempo doorrijden richting de volgende garage. Een reserveband heb je in principe ook niet meer nodig en dat scheelt weer wat extra gewicht in je kofferbak. In onze shop kun je de runflat banden makkelijk herkennen aan de omschrijving. Hierin staat dan 'runflat 'of 'RF' vermeld.

Het EU bandenlabel als keuzehulp

Elke band heeft een EU-bandenlabel. Op dit label kun je in één oogopslag een paar belangrijke eigenschappen van de band zien. Het gaat dan om brandstofverbruik, grip op nat wegdek en de geluidsemissie. Brandstofverbruik en grip op nat wegdek worden weergegeven in klassen van A t/m G, terwijl de geluidsemissie in decibel staat. Met het bandenlabel kun je een indruk krijgen van deze belangrijke 3 eigenschappen van je toekomstige nieuwe banden. Je kunt het daarom goed gebruiken als keuzehulp.

Nu je alles weet over de belangrijkste aspecten van autobanden, is het tijd om ze te gaan bestellen op www.velgen-direct.nl. Dat kan altijd en overal omdat onze shop 24 uur per dag geopend is op alle dagen van de week. Je staat bij ons dus nooit voor een dichte deur. Je kunt bovendien per band de voorraadstatus bekijken. Zo weet je altijd precies of er genoeg banden zijn voor jouw bestelling. Met de bandenmaat en een paar aanvullende gegevens over je auto kun je meteen een overzicht bekijken van de banden die geschikt zijn voor jouw auto. Je kunt zoeken per categorie: zomerbanden, winterbanden, runflat banden enz.

Bestel je een set van 2 banden of meer, dan betaal je bovendien geen verzendkosten voor je bestelling. Daarnaast bieden we ook een montageservice die je meteen mee kunt bestellen. Hierbij kies je 1 van onze 2.000 montagepartners die de montage voor je kunnen uitvoeren. Bij het afrekenen van je aankoop betaal je ook meteen voor de montage zodat je alles in één keer geregeld hebt. Wij zorgen dan dat je bestelling rechtstreeks bij het gekozen montagepunt wordt afgeleverd. Zo hoef je zelf niet op pad met je nieuwe set autobanden. Je hoeft alleen maar je auto naar de garage te brengen en weer op te halen met je nieuwe banden er op gemonteerd.